Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Ještě jedna věc: Morava nikdy nemůže mít své národní mužstvo ve fotbale, pokue se nestane samostatným státem. To stanovy UEFA i FIFA zakazují. Prostě jeden stát, jeden národní tým.

Výjimky jsou možné pouze ve dvou případech:

1) Velká Británie, ale tam to má svou oporu v historii. Jednotlivé národní fotbalové svazy (anglický, skotský a ostatní) do mezionárodních fotbalových organizací vstupovaly v době, kdy to pravidlo "jeden stát - jeden národní svaz" ještě neplatilo. Když začalo platiat, už tam ty svazy byly. Mimochodem, my jsme jako České království též ze stejných důvodů byli plnohodnotným členem ještě za Rakouska-Uherska. Kdyby se R-U nerozpadlo, mohli jsme tam jako České země být dosud odděleně od Rakouska-Uherska. 

2) Když část země leží daleko od hlavního území. Takto mají svůj národní tým Faerské ostrovy, protože leží tak deleko od hlavního území Dánska, že to FIFA i EUFA dovolily. Ze stejných důvodů existuíje jako samostatná fotbalová reprezentace Gibraltaru, protože Gibraltar rovněž leží daleko od hlavníého území Velké Británie.

Morava nikdy nebude splňovat ani jednu z těch podmínek:

a) Nikdy nebude hodně daleko od Čech.

b) pravidlo, že jeden stát může mít maximálně jeden fotbalový svaz, už je dávno na světě.

Prostě Morava může mít svou samostatnou reprezentaci pouze v případě rozpadu současné České republiky a v případě vytvoření zcela samostatného státu. Jinak ne.

A kdo mi chce tento příspěvek vyčítat, tak je mi líto, ale já jsem si nic z toho nevymyslel, ani jsem nevyjadřoval svůj názor. Pouze jsem napsal, jaká jsou pravidla FIFA a UEFA, kterážto pravidla jsou zcela nezávislá na mé osobě.

1 0
možnosti

Pokud jsi dobře četl můj dovětek tak jsi jistě zjistil, že Moravané a tím země Morava by mohla hrát ne v UEFA ale v NF-Board.

Morava by tak mohla být oficiálně "B" mužstvem ČR.

Naplnili by se tak ambice Moravanů, že by měli svůj reprezentační tým a ČR by v něm mohla zkoušet své  hráče.

odkaz: 

http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_mu%C5%BEsk%C3%BDch_fotbalov%C3%BDch_reprezentac%C3%AD_neregistrovan%C3%BDch_FIFA

0 0
možnosti
TN

Jako slezský patriot s vámi hrubě nesouhlasím.

0 0
možnosti
JD

jako Hanák křtěný Bečvou se přidávám

1 0
možnosti
LS

L61i33b82o14r 66S55y34n91e96k

17. 1. 2015 20:00

vaše starosti....... ??

0 0
možnosti
Foto

Pane Ševčík pletete si národnost a občanství. I v té preambuli se píše samostatný český stát, ne česko-moravsko-slezský. Např. u fotbalové reprezentanta Theodora Gebre Selassie bude hlasatel říkat co?

0 0
možnosti

Martine: V preambuli se nepíše o tom, že jsme národní, ale občanský stát spojený 3 historickými zeměmi.  

Čtěte pozorně ... :-)

0 0
možnosti
VN

V85í79t 68N94o42v87á57k

17. 1. 2015 19:50

ten východ Česka má pořád nějakej mindrák

2 0
možnosti

Východ Česka, že má mindrák to je možné, ale jak to máte na východě Čech nesleduji.

Česko končí u Jihlavy a dál pokračuje země Morava, která je součástí České republiky R^ nikoliv Česka. 8-o Rv

1 0
možnosti
MS

Dobrý večer všem a prosím pana autora aby z nás normálních občanů Moravy nedělal v očích ostatních hňupy. Tohle je největší slátanina jakou jsem kdy slyšel. A tak mě napadá jak to že němci nemají problém například se svou hymnou kde se pějě "Deutschland, Deutschland über alles......," ?

0 2
možnosti
LK

Nesmyslný příklad. Která spolková země Německa se jmenuje Německo?

2 0
možnosti
SB

Pan Ševčík se měl narodit o několik desítiletí dříve a byl by asi pspokojen. Název tehdejšího státního útvaru v sobě slovo "Morava" obsahoval.

A také v sobě obsahoval slovo "protektorát".

1 1
možnosti
JR

J38a51r48a 61R68a74n74k

18. 1. 2015 4:56

A ja jsem nasla Moravske bratry i na Novem Zelande;-)

0 1
možnosti
RH

Kdo neskáče, není Čech, Moravan ani Slezan, hop, hop, hop.. Spokojen?

1 0
možnosti
VD

Nelze než s panem Ševčíkem souhlasit.Ti češi to s tím češstvím značně přehání.Téměř vše v tomto pastátě je české:český rozhlas,česká televize,česká republika atd.atd.Podle toho to taky vypadá v tv jsou jen samí češi,jako kdyby slovo morava bylo zakázané.Vrcholem české arogance bylo,když komentátor při slavnostním nástupu,při zahájení ZOH v Soči prohlásil: "a teď nastupují čechy".Zřejmně se mu z přemíry češství zatemnil mozek.Následovali jen čeští sportovci a svou tupost komentátoři dokumentovali termínem "ženské sportovkyně".Čt a ostatní česká média jsou hnízdem primitivního českého nacionalizmu 19.století!

0 1
možnosti
RK

My nějaké češství vůbec neřešíme. Prostě jsme Češi, to že s tím má někdo problém za to nemůžeme. Co pindá nějaký komentátor je nám někde.

2 0
možnosti

A21n10n18a 56Č38e72r40n17á

16. 11. 2014 23:53

Chápu, že T.G.M. měl strach z toho, že Němců při zakládání Československa bylo víc, než Čechů, tak vymyslel umělou národnost Čechoslovák...

Ale čeho se kdo bojí dnes? To nemůžeme být vlastenci? Nemůžeme být hrdi na svou zem, a nemít ji rozdělenou mezi ostatní české kraje?

Evropa se sjednocuje, nemějte strach! EU

4 0
možnosti
JH

J36a22n 86H31a72v53l60i91n51a

17. 1. 2015 20:43

ostatni ceske kraje? Doporucuju studium vlastni historie, potrebujete to jako koza podrbani. Vlastenec by mel znat svou minulost.......historicke zeme nejsou zadne kraje.......tim nechci souhlasit s autorem, ale Vy jste zase opacny extrem, ktery ignoruje historii

A Evropa se urcite nesjednocuje, ale diverzifikuje do regionu (byvalych historickych zemi) - Evropa regionu

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1820x
Su Moravan a su na to hrdý. Mám rád našu Moravskú zem. -  www.zamoravu.eu

- www.moravskynarod.cz

Seznam rubrik