Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MORAVIA SILESIAN MASTERS SKI CUP 15.3.2015

aneb dobrá věc se podařila. R^

Více na facebook + foto 

V Moravská vlajka na každém zápase 

Moravské vlajky na trase i na stupních vítězů, moravské dresy pro moravský tým, medaile zavěšené na stužkách v moravských zemských barvách a dokumenty s moravskou symbolikou. I z fotek patrno, že se akce vydařila, gratulace vítězům i organizátorům! 

Odkaz: :-) https://www.facebook.com/moravskavlajka R^

0 0
možnosti
LN

...aha...zapšklý moravan...a udavač...jak příznačné....

0 0
možnosti
LN

...blahoslavení chudí duchem....

0 0
možnosti
VP

není mi jasné proč někdo napíše článek a pořád ho přeposílá dopředu, stačí kouknout na první reakce, ale co už chtít po někom z "jistého města". Od té doby, kdy jeden "šéf" jednoho nejmenovaného města vystavěl své intimní partie na jednom nejmenovaném náměstí a udělal z něj orloj, jako by se s těmi intimními partiemi v tom nejmenovaném městě a okolí roztrhl pytel ;-D a to píšu jako Moravák ... fakt nechci "kralovství Brněnské velkomoravské" a něco takového jako je autor článku na Špilasu :-)

1 0
možnosti
JR

J78a80r45a 41R11a63n45k

18. 1. 2015 4:49

Ja Vam verim, ze to tak citite, ale predstavte si pak zeme, treba jako Svycarsko s kantony, Kanada s provincemi, USA se svymi 50 staty, to by se reporteri vzdy museli take nejdrive informovat, odkud ktery sportove je, pokud se nahodou prestehoval, tak okamzite opravit, je to zbytecne komplikovane. Prestehovala jsem se minuly rok a muj soused se mne zacal vyptavat, dosli jsme i na zeme, oznamil mi, ze nad nim bydli prijemny pan, sectely a ze je z nejake strasne malinke zeme v Evrope, tak jsem nahodila: Vatikan? San Marino? A vyjmenovavala jsem vse, na co jsem si mohla vzpomenout, pak neco rekl, ze nedaleko od Vidne.....aha, bouchla jsem se do cela.....Moravian....yes, odpovedel spokojene;-)

0 0
možnosti
AK

;-DR^, ale zas tak malicka zeme ta Morava neni.  O malicko mensi nez Belgie nebo Holandsko, takze i kdyby... je to dost real estate na preziti.

0 0
možnosti
PZ

Pani jo vy tu malinkou Republiku chcete jeste vic rozdelovat, misto aby se lidi kteri mluvi stejnou rec ( mimo nareci) drzeli dohromady vy to chcete rozdelovat. Ja fakt pro tu Evropu nemam zadnou nadeji.Na za par let to tam u vas bude vypadat jak na Ukrajine.Sorry

2 2
možnosti

Petře nikdo nechce nic rozdělovat to je váš  výmysl.

0 0
možnosti
JH

J46a50n 94H34a73v36l72i42n11a

17. 1. 2015 20:34

Vodsad podsad......v zakladu mate pravdu, ale jdete do extremu. Nemci ani Rakusane (kulturne i politicky nejblizsi) neuvadeji jestli dal gol Bavor, Sas, Korutanec atd.. tohle je pitomost a nema to se zemskym patriotismem co delat.....(za RU jsme byli Rakusane ceskeho, moravskeho, styrskeho puvodu). Bavor Vam v obecne rovine povi, ze je Nemec, ale blize pak ze Bavor.

Komuniste u nas napachali nevratne skody a Vy tomu timhle hnanin do extremu taky nepomahate.

Historie Cech, Moravy i Slezska je rozdilna, spolecnou mame v ramci Zemi koruny Ceske (Moravani a Cesi si radi delali naschvaly, kdyz v Cechach byli proti Habsburkum, Moravani byli pro atd. ;-))

Tudiz me postaci presne vyjadrovani v mediich, aby Trinec nebyl moravsky a Hyundai severomoravska automobilka a stat nebyl oznacovan jako Cechy, ale Cesko.

Reformovat nase kockopsi krajske usporadani do nejake zemske (spolkove) podoby je v dnesni dobe asi nemozne, protoze system verejne spravy je uz tak zmrveny, ze by se musel vystavet uplne znova

3 0
možnosti
JR

J90a58r66a 82R47a39n71k

18. 1. 2015 4:50

Nevidela jsem Vas prispevek:-), pane HavlinoR^

0 0
možnosti
RH

Jsem moravák a některé věci se mi taky nelíbí. Ale hledejme, co nás spojuje, ne rozděluje. Nebo jste někdy slyšel "bavorák dal gól za německo"?

4 0
možnosti

Rostislave jsem stejného názoru, že je třeba hledat co  nás spojuje.

 V jednotě je jistě síla, ale založená na respektu jeden k druhému.  

Syn Moravy V Karel Kryl řekl památná slova. R^

"Když chci svou národnost, svou moravskou národnost, ještě nemusím být zločincem. 

Chci být jen Moravanem".

Asi  moc dobře nesledujete sportovní zprávy v Německu.

0 0
možnosti
RC

Zeme jako Skotsko, Wales, Severní Irsko, Anglie maji svoji vlastni repre ve fotbale z jinych duvodu - z historickych. Zakladaly fotbalovou federaci. Ale na OH hraje jen Velka Britanie. Spise bude problem, ze za par let mozna bude jen jedna repre - EU - na Olympiade.

0 0
možnosti
Foto

J14a72k98u33b 59R29o75t70h

17. 1. 2015 20:08

Snad ďábel, či kdo zlomyslný, dal narodit se otci moderního nacionalismu, jistému Johanu Gotfriedu Herderovi, aby ten všelikým bloudům nordickým i slovanským v kebuli vše přeházel a trouby veřejné z nich udělal.:-/

1 0
možnosti

Jakube:

Nacionalismus  jako takoví  je naopak dobré podporovat. R^

Rozdělujeme ho,ale na kladný, kterému říkáme vlastenectví a patriotismus.¨

A záporný, který označujeme šovinismus.

Bez na nacionálního cítění nelze se označit za Moravana, Čecha, Slezana, ATD. 

Problém neví v tom, že je někdo nacionalista, ale jak se projevuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1820x
Su Moravan a su na to hrdý. Mám rád našu Moravskú zem. -  www.zamoravu.eu

- www.moravskynarod.cz

Seznam rubrik